JELI SEGAR NUTRIFRES
Bahan-bahan:
250g serbuk jeli
1100ml air
150ml pati jus Nutrifres
Cara-cara:
1. Masukkan sebungkus serbuk jeli ke dalam periuk.
2. Tuang 1100ml air ke dalam periuk sedikit demi sedikit sambil dikacau supaya jeli tidak berketul. Gunakan api besar untuk memasak jeli hingga mendidih. Kemudian tambahkan 150ml pati jus Nutrifres, kecilkan api dan masak selama 3 minit.
3. Matikan api, masukkan asid malik dan dikacau sebati.
4. Tuangkan larutan jeli kedalam acuan dan sejukkan.
Sedia untuk dihidang! 😊
Isnin, 23 Oktober 2017
JELI SEGAR NUTRIFRES
Tags
# dessert
# jeli
# jelly
# pencuci mulut
# resepi
Share This
About Buku2 Resepi
resepi
Labels:
dessert,
jeli,
jelly,
pencuci mulut,
resepi
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan